Lifestyleblog over voeding, gezondheid, tuinieren en haken
missbeanie.nl biofoto

Foto: Anco Stam

Mijn naam is Jessica Koomen. Bouwjaar 1974, zangeres en vocal coach bij Novae Popschool, en getrouwd met popschooleigenaar en drummer Collin Leijenaar.

De liefde voor tuinieren, haken, duurzaamheid, mooie oude spulletjes en genieten van het leven en gezonde voeding heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder heeft me opgevoed met allerlei weetjes over gezond en niet gezond, handwerken, de moestuin en genieten van haar tuintje. En ze is dol op mooie oude spulletjes en tweedehands koopjes. Mijn vader verzamelt nogal veel spullen; van antieke motors en fietsen tot emaile reclameborden en aardappelschilmachientjes.

Jarenlang was datgene wat mijn ouders op dat vlak hadden meegegeven niet zo belangrijk voor me. Ik kookte regelmatig uit potjes en zakjes, we hadden een saai betonnen balkon en we kochten ons meubilair grotendeels bij Ikea. Die periode staat nu enorm ver van me af. Ook voor m’n lief. Hij ziet de kringloop gelukkig niet meer als een plek waar je een besmettelijke ziekte kan oplopen, houdt van koken, goeie wijn en heeft me jaren geleden zelfs over de streep getrokken om te gaan ontbijten met een groene smoothie!

miss beanie appelbloesem tuinTuin

We wonen nu al heel wat jaren in een eenvoudige jaren ’20 woning met een heerlijke tuin. In de loop der jaren heeft de siertuin ruimte moeten maken voor meer groenten, fruit en kruiden. Ik kan me een leven zonder tuin niet meer indenken! Ik kom tot rust in mijn tuin, ik kan heerlijk relaxen. Trek al wiedend paralellen tussen de wetten van de natuur en die van het leven. Ik geef er feestjes en borrels en drink er koffie met m’n lief. Ik bekwaam me er in de kunst van het luieren en kan er soms ook keihard in ploeteren (met de nodige hulp van echtgenoot met spierkracht). Onze tuin geeft letterlijk en figuurlijk voeding en leven. Mijn tuin verrijkt me enorm, in veel opzichten.

Koken en voeding

Gezond eten is ruim tien jaar geleden belangrijker voor me geworden. Toen we op tour met een band door Europa gingen (ik was daar backing vocal en toetseniste) wist ik dat ik fit moest blijven om de korte nachten en intensieve dagen vol te houden. Ik startte met hardlopen en werd ook min of meer gedwongen door ernstige gezondheidsproblemen om geraffineerd voedsel te ontwijken. Pizza en Chinese rijsttafels on tour zijn redelijk standaard, maar een no go voor mij. Helaas leverde mijn toenmalige kennis van gezond eten te weinig op om resultaat te boeken, maar het sporten (hardlopen) was een schot in de roos. Hoe mijn reis naar gezonde voeding en een gezond lijf verder is verlopen lees je in mijn blog hierover.

Ik ben een enorme fan van koken, pure voeding, van zelf maken en ontdekken, van eenvoudige en smaakvolle recepten, van uitgebreide diners met twee dagen voorbereiding, van zelf uitproberen (met hemelse ontdekkingen én smakeloze miskleunen) en van uitgebreid tafelen met vrienden met mooie wijnen en goeie gesprekken.

miss beanie lamp hakenHaken

Muziek is natuurlijk mijn hobby, naast dat het mijn werk is. Maar in mijn vrije tijd laat ik zingen ook vaak genoeg voor wat het is. Ik vind het dan heerlijk om te koken, te lezen, te tuinieren en sinds anderhalf jaar… te haken. Aangestoken door een gehaakt granny square kussen met retrokleuren op de pagina van een facebookvriendin toog ik naar de handwerkwinkel, kocht (natuurlijk te veel) bolletjes in, diepte een haaknaald op uit de naaikist, ooit van mams gekregen en ging aan de slag. De handwerklessen van de basisschool kwamen goed van pas. Ik had ’t al snel weer in de vingers. Sindsdien besteed ik mijn vrije uurtjes erg graag aan haken. De leeftijd heb ik er inmiddels ook voor, dus geheim houden hoeft niet meer: ik haak en ik hou d’r van.

Miss Beanie

Op Miss Beanie komen mijn liefhebberijen samen; ik schrijf namelijk ook erg graag! Een van mijn eerste publieke haaksels was een baby beanie. Beanie is natuurlijk ook een verwijzing naar voeding en naar mijn lovely tuintje met de lekkerste bonen.

Als je verder leest op mijn website zal je ontdekken dat Miss Beanie een beetje eigenwijs is, heel serieus is als het om gezondheid gaat, maar ook houdt van een lolletje, van ontspanning en genieten. Miss Beanie laat zich niet aan banden leggen. Dat zie je terug in haar haaksels: het kan zo maar gebeuren dat de omgehaakte potten nét even van elkaar verschillen. Het leven ziet er ook niet iedere dag hetzelfde uit, toch?

%d bloggers liken dit: